fbpx

6 kvinnliga nätverk för mer äventyr. Välkommen med!

av | okt 23, 2020 | Äventyr, Frihet, Systerskap | 0 Kommentarer

ÄLSKAR DESSA!

 

Alla dessa nätverk och communities inom äventyr och uteliv som växer fram och frodas online. Nu för tiden är det så lätt att hitta likasinnade. Älskar att så många generöst delar med sig av tips och svarar på frågor. Det är så bjussigt!

 

Själv kom jag vid flera tillfällen ut på sjön med vår båt just tack vare dessa nätverk. För att komma ut behöver jag nämligen ha minst en gast med mig. Och det var ju inte alltid som någon väninna eller någon i familjen hade möjlighet att följa med.

 

Ja, jag slängde helt enkelt ut en liten kontaktannons i Facebookgruppen för She Captain och lyckades faktiskt alltid få med mig en gast med kort varsel.

 
Låt mig få dela med mig av mina bästa nätverk inom äventyr och uteliv till dig. Självklart är de gratis eller i alla fall näst intill. Här listar jag mina absoluta favoriter just nu. Du är välkommen med i dem allihopa!

 

Förtrollande-utsikt-sjo-Utesystrar

 

Kvinnliga nätverk för mer äventyr och gemenskap

 

1. Kvinnliga Äventyrare
Ett initiativ startat av Morakniv. Syftet är att inspirera och peppa kvinnor att upptäcka natur och komma ut på mer äventyr. Och det fungerar verkligen! I Facebookgruppen Kvinnliga Äventyrare sprudlar det av aktivitet av de över 10 000 medlemmarna. De finaste bilder på natur och uteliv utlovas.

 

2. Friluftskvinnor
Tror att communityt startades för att ha en grupp som Kvinnliga Äventyrare (se ovan), men att den bara skulle vara för kvinnor. Finfint att gruppen finns tycker jag! Även här sprudlar det av aktivitet från de ca 7 000 medlemmarna. Massor av friluftsinspiration utlovas. Kanske får du här också en ny vännina att komma ut på äventyr med?

 

3. She Captain
Det störtsköna nätverket för kvinnor som älskar livet på sjön. Och vill komma ut mer på sjön! Peppande för dig som vill ge dig ut i båt för första gången – likväl som för dig som är erfaren och längtar efter likasinnade.

 

Massor av skoj aktiviteter ordnas, som exempelvis eskadrar på flera platser i Sverige och runt om i världen. På Facebook finns ett aktivt och levande community som heter just She Captain. Initierat av coolaste Anna Mourou.

 

4. Forest Femmes
Ett community för traillöpning med fokus att springa tillsammans på småstigar i skogen. Året runt och i ur och skur. Här finna inga krav på prestation. Antalet lokala communityn runt om i Sverige bara ökar och ökar. Skogen är gratis, så det Forest Femmes bjuder på är gemenskapen.

 

Skapad och drivs av Icebug. För min egen del hjälper det mig att komma ut och springa även under mörka hösten och kalla vintern. Se om Forest Femmes finns i din stad här.

 

5. Yoga with Adriene
Amerikanska Adriene Mishler driver ett yogacommunity online som idag har över 7 miljoner tittare. Ja, det är verkligen många! Och häftigt att hennes tittare finns världen över. Det är en ynnest att få ta del av hennes dagliga yogapass via YouTube kanalen Yoga with Adriene.  

 

Yogan är prestigelös med mycket värme och passar alla åldrar och storlekar. Perfekt för dig som vill komma igång med en daglig yogarutin hemifrån. Går utmärkt att yoga utomhus också!

 

6. The lonely ranger
En livfull grupp på Facebook som startades för att det finns så många tjejer som vill ut i naturen, men saknar likasinnade. Har idag ca 700 medlemmar.

 
Här kan du både inspirera andra med dina äventyr likväl som att söka efter sällskap. Kanske vill du ha med en likasinnad när du vill upptäcka vacker natur runt knuten? Eller när du ska ut på ditt livs äventyr? Många i gruppen har sin utgångspunkt i Stockholm, men medlemmar finns över hela landet.

 
Vilka nätverk är dina favoriter just nu? Kommer du på några riktigt inspirerande och peppiga?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Min morgonrutin som gör att jag äger min dag - Utesystrar - […] Alarmklockan ringde morgonen därpå och jag lyckades ta mig upp. Tack vare min frustration lyckades jag också ta mig…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *