fbpx

8 makalösa Kvinnor som ger oss äventyr och frihet

av | mar 8, 2021 | Äventyr, Frihet, Systerskap | 1 kommentar

Idag är det Internationella Kvinnodagen! För att fira det vill jag lyfta kvinnor inom äventyr och uteliv som inspirerat mig genom åren. Alla tjejer som har peppat mig att våga leva närmare min dröm om att vara ute mer i storslagen natur och att äga min dag. Yay!

 

Så håll i er. Här kommer min lista på makalösa kvinnor. In och inspireras av dem på bloggar och i sociala medier!

 

Kvinna med hund i tält med utsikt

 

 

 

8 makalösa Kvinnor som lever och inspirerar till äventyr 

 

 

1. Anna Mourou

Har grundat det peppiga nätverket She Captain med mission att fler kvinnor ska bli friare i sitt båtliv. Skulle segla jorden runt i katamaran med familjen, men coronan fick henne att stanna på hemmaplan. Själv inspireras jag av Annas mod och prestigelöshet. Du följer Anna bäst på Instagram.

 

 

2. Anneli Pompe

Äventyrerska som gillar att både dyka djupt och att klättra högt. Följ Anneli här på Instagram. Bor på husbåt och värnar om miljön. Tänk va – att ha äventyr som heltidsjobb.

 

 

3. Julia Lundin

Spirituell digital nomad med världen som sitt hem. Jobbade tidigare på Google, men finner mer lycka i frihet och att äga sin tid. Julia är ung, modig och definitivt i digital framkant. Driver communityt The Spirit Nomad.

 

 

4. Kerstin Sörbom

Driver den annorlunda resebyrån Sinnernas Resor. Förälskad i magi, skönhet och inte minst Marocko. Vill hjälpa kvinnor att utforska sin egen potential och lyssna inåt.

 

 

5. Linda Lindenau

Störtskön seglare som seglat jorden runt och försörjde sig längs vägen genom att ha besättningsmedlemmar. Driver nu seglingskurser och värnar extra om stärka oss kvinnor på sjön. Lindas prestigelöshet får vem som helst att våga sig ut på sjön. Kolla själv får du se på Lindas suveräna You Tube kanal.

 

 

6. Sara Rönne

Kombinerar en deltidsanställning med egenföretagande inom outdoor. Driver en  superinspirerande blogg om uteliv, frihet och livsdesign. Mig inspirerar Sara med att hon verkar sitta i förarsätet i sitt liv och lever med och på sin passion. Just nu bor hon i Åre.

 

 

7. Sara Öhman

Den digitala marknadsföringsexperten som förälskat sig i natur och friluftsliv. Spana in henne på Instastories – där är hon på något magiskt sätt alltid hamnar först i ledet. Själv har jag gått flera utbildningar för Sara och lärt mig massor inom digital marknadsföring.

 

 

8. Lina Hallebratt

Jämtlandstjejen som älskar att vara ute i storslagen natur. Det hela började 2011 under en toppbestigning på Lofoten – då hon bestämde sig för att cykla hem till Jämtland. Sedan har det fortsatt i samma anda. De senaste åren är hon ute på tur 6-8 månader per år med sina hundar. Inspireras av Linas äventyr på Instagram.

 

 

Det är så lustigt. För det är ju så att jag faktiskt inte har träffat någon av alla dessa underbara tjejer i verkligen livet… men ändå har de bidragit till mig i massor.

 

Jag tror på att vi ska vara generösa och dela med oss. Gå in och leta upp dessa störtsköna tjejer och se om du också inspireras. Hoppas de rockar också för dig!

1 kommentar

  1. Mallika

    Tack för inspiration ❤️

    Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vad är en wunderjunkie? Om att hur får du mer förundran i livet? - Utesystrar - […] kanske behöver du stöd och pepp för att göra verklighet av tipsen? Läs då mitt tidigare blogginlägg om kvinnliga nätverk…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *