fbpx

Julmys ute med släkt och vänner

av | dec 10, 2020 | Bliss, Familjeliv | 1 kommentar

I år blir det julmys med släkt och vänner UTE i vår trädgård. Med rediga avstånd och i små grupper. Låt mig berätta för dig om mina planer! Ljusslingor har jag redan köpt in. De ska få rama in själva platsen för julmyset i trädgården. Jag har också handlat stora julkulor i guld och rött som ska hängas upp i äppelträdet.
 
Grillen som vi brukar använda i båten på sommaren får fungera som bas för en lägereld (älskar att använda saker på nya sätt). Trädgården ska fyllas med bänkar, fårskinn och ullplädar. Och så självklart massor av marshaller  och levande ljus – ja, ser framför mig ett riktigt juligt ljusvintermys!
 

Blågrön stjärnhimmel sedd underifrån

 

Mina föräldrar (som jag absolut inte vill ska få corona) och min bror har jag bjudit in till vår trädgården till fjärde advent. Vi dricker glögg och äter lussebullar i vintermörkret. För de som tycker att glögg är lite sött (som jag själv) tänkte jag göra ett varmt och kryddigt julvin också. Receptet hittar du allra längst ner.
 
Och så har jag tänkt att bjuda på de oemotståndliga Rocky roads. Det är världens godaste julgodis och kan ju bara bli en succé hos både unga och gamla. Innehåller ju både dumlekola, marsmallows, choklad, pistagenötter och salta jordnötter… Receptet på Rockys road hittar du här.
 

För att vi ska ha något att göra ute i trädgården som så tänkte jag att vi kör en adventsquiz. Inte minst för att få barnen att vilja vara med lite längre och umgås. Alla mina tre barn är förtjusta i frågesporter.
 

Såklart vill vi träffa och umgås med vänner i jul också. Troligen är det fler än vi som i år blivit strandade hemma. Själva skulle vi åkt till Sydafrika hela familjen, men pandemin satta stopp och resan är nu ombokad till nästa år istället. Så vi blir hemma i jul.
 

För att utmana oss själva tänker jag att vi ger oss på att bjuda på utemiddag till kompisgänget. Så roligt – skulle aldrig tänkt tanken att bjuda på middag ute i trädgården under vintern om inte coronan fått mig att tänka.
 
Något gott på grillen brukar alltid fungera bra. Kanske lägger vi också på några kastanjer på grillen – det blir både juligt och festligt. Och självklart avslutar vi med marsmallows. Då brukar succéen vara given för både stora och små barn.
 

Ja, jag tror att det här blir riktigt mysigt. Både för oss, släkt och vänner. Kanske till och med att det blir en tradition som kommer att leva kvar i många år.
 

Önskar Dig den mysigaste julen ever!
 

 

Recept Varmt julvin 4-6 personer

 

 • 1 flaska alkoholfritt rött vin
 • 1 apelsin
 • 1 dl lingon
 • nejlikor
 • stjärnanis
 • kanelstänger
 • ingefära
 • farinsocker

Dela ingefäran i bitar. Skär en halv apelsin i skivor. Den andra halvans juice pressar du ner i grytan. Häll ner vinet och resten av kryddor och bär. Låt det värmas, men inte koka. Minst i 15 minuter. Om du vill, pynta med apelsin och hela kanelstänger. Servera!

1 kommentar

 1. Lena

  Hoppas att det blev lika mysigt som det verkar 💞

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *