fbpx

Solotur på Stand Up Paddleboard i arla morgonstund, Järlasjön i Nacka

I morse hände det. Som jag väntat.
 
Allt annat får ge vika för nu ska de ske. Jag går upp tidigt i ottan, kokar lite kaffe och brer en smörgås. Lägger i yogamattan i ryggsäcken. Erik får stå för frukosten och se till att barnen kommer iväg till skolan.
 

Arla morgonstund vid bryggan
  
Min trogna vän står färdigpumpad och väntar på mig på altanen. SUP:en är alltid redo att ta mig på äventyr. Det är bara för mig att ta den över huvudet med packad ryggsäck och gå ner till bryggan.  

 

Det är vindstilla och inte ett moln syns på himlen så långt ögat når. Vattnet är spegelblankt. Jag paddlar sakta ut. Bara fötter mot SUP:ens gummi. Mot mig flyger en svan. Kanske är han ovan att se någon så tidigt på morgonkvisten, för han viker inte av förrän han är nära. Solen värmer mot huden.
 

Njutarpaus med SUPen
 
Mitt ute på Järlasjön är känslan mäktig. Bara jag ute på ett stilla dansgolv. Ljudlöst glider jag fram. Bliss tränger in i mig som jag kommer att leva på långt in i mörka hösten.

Min absoluta vårtur på SUP:en i mitt närområde är frukost och yoga ute på Brända holmarna i Järlasjön. Där är det så lätt att fångas av naturens storhet.
 
En dag vill jag ta med med min dotter Ingrid hit ut och tälta.